RSS

Family Holiday

first of all:sorry gambar sangatlahh kucar kacir..malas giler nak susun..better den nothing aite?

anyway,rasanya kan..

kalau cerita yang sudah lama..berkulat tak??

tak de...sebab cerita yang ak nak cerita ni..agak dah berkulat berlaput basi melekat hijauu berjamur dahh..


tapi ak nak cerita jugak..

sebab

1)hari tersebut adalah antara hari yang paling gembira dalam hidoop ak

2)gambar baru sampai ptg tadi..camna nak post awal2 kan...credits to my bro,iwan!tq2!


here we go!
1st day:
Baru2 ini(lama dah kot),bertarikh 9-13 july,family saya datang jauh dari pelusuk kota bharu ke dunia jakarta untuk melawat anaknya yang tersayang yang tidak henti2 meluah perasaan rindu kepada keluarganya(padahal diorang nak datang shopping..cehhs~)


Ini adalah hari pertama sampai kat hotel..which is Ibis Apartment n Hotel..setelah ak bertungkus lumus mencari apartment berhari-hari,bermalam-malaman..jumpalah jgak sebuah apartment yang tak kurang hebat dengan harga yang berpatutan..Pada hari pertama,we aint do anything fun since semua orang penat n sampai pon da agak lambat..lam pukul 6 jakarta rasanya..dahla jem giler2 on da way dari epot nk g hotel..sampai adik ak cakap "kalau camni lah jakarta..tak mo mai dah lain kali"..cehss..baru ko faham penyeksaan ak yerr!!


2nd day:Ancol
Kat ancol ni..dia cam genting higland..tapi lagiiii hebat lahh..macam2 jenis entertainment yang ada..tapi yang kitaorg pegi 3 tempat jer..which are Sea World(tmpt haiwan laut),Atlantis(tmpt show hewan2 jugak) n 4D-Studio.malas nak cerita panjang2 n sgt malas nk susun gambar..hahaha..pandai2 korang lah susun jalan cerita..






















































































3rd day:Shopping di mangga dua dimana mak sedara ak n mak ak dengan hebatnya shopping...haiihhh...takut ak tgk..balik tu,ak dan adik ak swimming di hotel dan pada malamnya
bermain nusuk dengan adik2...hehehe..pada hari ni..kamera berehat sebentar..jadi tiada gambar yerr..

4th day:Ke mall Grand Indonesia
Mall ni adalah antara mall yang terbesar kat Jakarta..sangat lahhh chantekkk...pada hari ni..kita org g tgk wayang 3d ice age..sgt lahhh lucu..huhu..n den.ak ngn adik2 ak pegi maen kat games world while mama ak n mak sedara ak sopim2 n ayah ak...tidor!hahaha...bleh plak dia tido..pakai topi..n den pakai spek mata hitam..pandai eh!huhu..n den,pegi mangga dua mall jap yg dekat hotel je..n den balik hotel..malam tu.adik bongsu ak baru lah berbunyi"mazrie baru rasa seronok datang jakarta"..hahahah!sudah terlambat wahai adikku..anda sudah mahu pulang besok..


























































5th day:
All my family bersiap sedia sebelum subuh lagi which is by 4 am..diorang semua nek taxi gi epot while me..terkontang kanting sorang2 nek taxi len balik rumah..sgtlah sedih moment tersebut..huk2...





CONCLUSION:
Saya Sayang Family Saya


Muuaahhhxxx..

5 yang tak leh dok diam:

Penduga Arus said...

Yezzaa...

Entry yang ditunggu2 ni.. Ni antara yang terbaik, I suppose...tau nape? you bet!..hehehe.. :D


Anyway, nicely done sha.. cuma klu ada Adam tentu lagi best kan.. :)


Looking fwd for more interesting postings from you.. rajin2 la hapdet deh.. wont miss to baca2..:">


Regards,

CV.

space4lady said...

hahah..derah sunggoh diooo..hebat2..

tak tau nak post mende lerr..but i'll try...

thanx for da visit!!


take care!

syaf said...

wow sonok nye die dapat lepak2 kat jakarta///

cakap indon sikit bley??? kikiki
sweet family ler

mira said...

saaa..suk0 tgk mg jupo fmly..haha
tp gmbr kecik sgt laa..huhu
lawa bela lonih. n n n n ak mls nk oyk tp tpksa oyk jgk. u look kurus laa..hahahaha

space4lady said...

to syaf:haha..bagi orang yg jarang2 datang jakarta,mmg best.tp bg sy yang mmg dah lama dok sini..erk..xbest~hehe..tq!family sy mmg sweet..:P

to mira:hahaha..tidak..ak tidak kurus..gambar itu diambil dgn posisi supaya ak kelihatan kurus..